sreda, 30. januar 2008

Umazanija


Utapljam se v umazaniji. Imam umazane čevlje, na plašču bele in rjave pasje dlake, ki se ne pustijo izkrtačiti, imam umazane kavbojke, ker so vedno znova predolge in zato z njimi brišem ljubljanske pločnike.

Umazan imam tudi avto, povsod ležijo računi in plastične steklenice in kupi peska in odtisi pasjih tac na stolih, vzglavjih, prtljažniku ... Avto tudi zelo smrdi.

V stanovanju hodim po pesku, ker Dvojko zadnje čase vozim na sprehod na bližnje polje, od koder nato s seboj prinese vzorce vsaj 5 različnih vrst zemlje in gnojil. Pesku sledi kuhinja, ki je nikoli ne morem dovolj sčistiti, ker je nato vedno potrebno nekaj skuhati in vedno polijem polovico od skuhanih zadev po štedilniku in pultu in seveda nisem neumna, da bi sproti čistila. Sproti čistijo stanovanje ljudje brez socialnega življenja in domišljije.

Popolnoma nova republika v umazaniji je seveda kopalnica. Psu je treba tačke nekje oprati knede? In moja ljubezen do bele barve me je tresnila po nosu. Tačke in tačke in tačke. Adios bele fuge.

Fotelj. Prvotno bel (ja vem ja), odtisi pasjih tac na beli podlagi me prislijo v nakup rdeče prevleke.

Kaj se na njej poznajo dlake? Ne. <- tako so rekli v trgovini -> V resnici pa se in to zelo lepo.
Bele dlake na rdeči prevleki. In seveda spet tačke in malo polivanja tu in tam, saj čaj in kavo pametni ljudje pijejo leže. In seveda jedba zajtrka, ki se obvezno odvija na fotelju. Pa kakšna juhca tu in tam.

Prah. Kdor sproti briše prah, potrebuje terapijo. Jaz ga že ne. Zato ga je pa povsod v izobliju. Hvala bogu, da nisem astmatik.

Dovolj bodi trpljenja, čiščenje it is.

9 komentarjev:

TANČA pravi ...

Čiščenje je vsekakor za slabiče! ;)

P.S. Ti imas vsaj pasji izgovor..jaz pa..hm..golobi al' pa Tasine fuske? :)

Anonimni pravi ...

no, ti je včeri pol ratal pokazat umazaniji hudiča al bo to še dolga vojna ;)

Lenčula pravi ...

@Tanc: Mislim, da Taša ne živi več doma, torej bodimo kar direktni, bejbi tokrat gre za tvoje fuske. :)

@Muki:Spucala kuhno, posesala ta glavne zadeve, oprala tepih. Danes sledi pomivanje kopalnice in tal. Aja pa še pranje perila. Dvojka gre pa za čez vikend svinjat mamino bajto. Juhej.

Anonimni pravi ...

tako da naseldnji teden pa od mame bajto pucaš, praviš ;)

Lenčula pravi ...

HAHAHAHA.

M Y A S S.

Master Obi Van pravi ...

ljudje ki čistijo sporti posodo so brez domišljije, asocialni in nimajo druzabnega zivljenja?

Lenčula pravi ...

@Obi Van: Mate pa ti si zadnji na tem planetu, za katerega bi mislila, da bo to izjavo vzel osebno. In da. Ljudje, ki sproti čistijo stanovanje so zreli za terapijo in od tega ne odstopam.

Anonimni pravi ...

dejansko sem bolj an obijevi strani glede te izajve, kolikor me to preseneča :/

Lenčula pravi ...

Kar je res je res, jebi ga.:)