torek, 24. april 2007

In search of a perfect shoe


"Ni ga razpoloženja tako slabega, da ga čisto drobna materialna dobrina nebi mogla izboljšati!" Tako v štosu in tudi malo zares razmišljamo shopperji. Tudi sama sem neke vrste shop girl. Morda nekoliko posebne vrste, vsaj tako rada mislim o sebi namreč v moji garderobi bo vedno par komadov - originalov, ki jim ostajam zvesta in kjer cena ni važna. Pa ne zato, ker bi bila znamkar temveč zato, ker je včasih samo original tisti, ki stoji tako kot more. Vse ostalo pa je boleče grd približek. O tem zakaj tako, pa v enem od naslednjih postov.

Med originali so tako absolutni must have: Havaianas japanke, Frye boots in seveda čisto ta prave balerinke. No fakes allowed!!!!!

In zadnje čase sem spet na lovu za popolnimi balerinkami. Namreč vsem 4 parom londonskih je rok trajanje potekel. Slovo je bilo boleče.

V iskanju balerink sem specializirana do te mere, da že z eno sekundnim ošvrkom noge ali police s čevlji vem kako zadeve stojijo.

Prave balerinke so v večini low cut (obstajajo tudi višje rezane, toda pravi fani prisegamo na low cut), so usnjene, lahko tudi iz blaga, mašnica po želji, toda vseeno mora biti diskretno majhna in ne segati preko celega čevlja. Balerinke NIMAJO PET in to niti najmanjše pete, kar je daleč najpomembnejši podatek pri iskanju pravih. In ker se že imenujejo balerinke, to pomeni da izgledajo kot plesni copatek in ponavadi nimajo trdega podplata. In ne, tudi tiste z elastiko na robu niso prave. So zelo hip, toda vseeno ne prave. Izjemoma je dovoljeno da imajo trakce, ki jih ovijete okrog gležnja, toda to je že druga zgodba.

Približek balerink, ki že krasi mojo nogo je srebrna verzija iz Top shopa (Emporium, Nama). V Top shopu sem v Londonu pred leti kupila 3 pare balerink in jih znosila do zadnje nitke. Londonski Top shop je namreč imperij poceni, skoraj originalnih balerink, pri katerih pa sem po letih lova za tistimi pravimi ugotovila da jim nekaj manjka. Morda ravno tisti fine touch, pika na i.

Če imate veliko denarja vsekakor lahko sežete po balerinkah Miu Miu, Marca Jacobsa, Chloe in Christiana Louboutina. Če imate nekoliko manj denarja, pa vseeno nekaj, priporočam French Sole balerinke, čeveljce lahko kupite on line. Super lepe balerinkice.

Vsekakor je iskanje tistih čisto ta pravih dolgotrajno in naporno, namreč med iskanjem se pogosto skregate s prodajalkami in soočate s poceni in grdimi ponaredki ob katerih se vam obrača želodec. Grdi ponaredki me včasih razjezijo do te mere, da zaključim shopping za tisti dan in odpeljem svojo eso raje na kavo.

Vseeno se prave fanice v iskanju tistega perfect para balerink ne damo in naj tako tudi ostane.

5 komentarjev:

Petra pravi ...

Moje lepe prelepe balerinkice čakajo na lepo vreme in priložnost, da jih prvič obujem za nekam izven mojega stanovanja. Pa tudi ni mi bilo žal dati zadnjih nekajvečkotsto evrov za njih, ker so res perfect. Narejene iz najmehkejšega usnja, ročno, z ljubeznijo... Tako da se tukajle zares strinjam s tabo.
LP!

Dzoni Wajsmiler pravi ...

Uau, ali obstajajo tudi moške balerinke?
Imel bi take številka 47 z dvojno pentljico, ki bi štrlela čez čeveljc. Notranji podplatek bi si dal okrasiti z gumijastimi diamantki, ki bi me masirali ob večernem sprehajanju po Poreču. Šive bi si dal dodatno ojačati, da bi bile primerne tudi za nogomet.
Uau, ali obstajajo tudi moške balerinke?

Lenčula pravi ...

@Petra: tvoje so itak najlepšejše na svetu seveda pa veš, da sem bila tudi sama na tem, da jih kupim.
Ej btw, naročila sem par na French Sole ti pokažem kako superca so.

@Tomaž: Najprej hahahaha, sem se čist zares ful nasmejala.
Torej takole je: moške balerinke obstajajo in sicer do številke 54 in ne samo da so primerno ojačane za fuzbal, dobiš poleg tudi lično izdelane dereze, ki jih na balerinkice natakneš in se podaš v gore ali na plezanje po ledenih svečah. Obstaja pa tudi model s priloženo drobno smučko za zimske razmere, tako da si lahko utreš z njimi pot čez plundro ali se stajliš spustiš po strmini, medtem ko ti prevelike pentljice plapolajo v vetru. Vse modele najdeš na:
www.balletpumpsformenwithoversizedfeet.com

Anonimni pravi ...

A majo balerinke tud gips na konc prstov. Ja da laži plešeš al sem se mau zmotu.

Lenčula pravi ...

Une ta baletne vsekakor, poletnomestne pa ne.

Lahko pa si drzen in si pač ubodeš en par z gibsom (kao vaša balerinka je lahko tudi buler) in seveda z njimi plešeš po mestu, jaz bi bila vsekakor navdušena nad teboj. Superca.