torek, 9. oktober 2007

Kostanj za vsak žep


Vsako leto jeseni, prvi kostanj, ki vam pade pred nos ali vam ukrade pogled, dajte v žep. In če vam pozornost ukrade nato še kakšen nov kostanj, tudi tega stlačite v žep.

Naj ima vsaka jesenska jakna v žepu po en kostanj, po želji tudi dva, tri, lahko tudi deset, toda potem boste imeli težave, ko boste brskali za ključi od avta ali denarnico. Tlačite jih v žepe s stilom.

Kot mula in še danes trdno verjamem, da vas po jesensko začarajo.

P.S: Preden ga stlačite v žep, mu seveda nujno slecite bodičasti plašček, da se ne boste popikali, ko ga boste mencali med prsti.

15 komentarjev:

TANČA pravi ...

Kaj potem jih pa doma narežeš in preliješ s šnopsom in si nato s to žlobudro pozimi mažeš krčne žile na nogah? ;)

Petra pravi ...

Ne boš verjela, ampak ko sem letos našla prvi divji kostanj, sem ga res spravila v žep. Ne vem, zakaj, ampak mogoče bi morala uporabiti zgornji recept (čeprav nimam krčnih žil).

TANČA pravi ...

Petra, moja mami pravi, da je to čudežen recept...čeprav sumim, da ji je bolj všeč substanca za razredčenje... ;)

Lenčula pravi ...

Vidim, da sta se že spoznali (članici knjižnega krožka)in si že veselo izmenjujeta recepte za šnopc. Petra, Tanja je oseba, ki lahko naredi šnops mešanico tudi iz marjetice, kalanhoje ali fikusa in ti jo potem proda z nasvetom, zakaj je zadeva uporabna.

Petra zelo lepo da mencaš kostanj med prsti in seveda si s tem sprožila jesensko čarovnijo.

Master_Windu pravi ...

jesenska čarovnija?

kaksna jesenska čarovnija?

Lenčula pravi ...

@Master Windu: Jesenska čarovnija pomeni, da z mencanjem kostanja med prsti lahko čaraš, a veš. Tako nekako kot Arabelin prstan, ki si ga obrnil in čaral, je v tem primeru to kostanj. Nekaj si zaželiš, ali pa želiš nekaj začarati in voila.

Aja, seveda so potem tukaj še zlorabe. Prepogosto mencanje kostanja in uporaba kostanja v zle namene, lahko povzroči, da je lastnik kostanja prezgodaj podvržen čudnim telesnim spremembam, recimo kožuh ti zraste, ali pa postaneš asimetrično plešast, govori se tudi, da fantom pričnejo rasti dojke,nek fant je čez noč izgubil vse 4 ključne sekalce (in ne, tooth fairy mu jih ni pljunila iz ust), potem drugi fant je postal metalc, skratka Drejči, strašno,strašno.

Petra pravi ...

No, fino, potem si bomo poleg mnenja o knjigah lahko izmenjavale recepte za šnops in ga potem nosile na degustacijo. Mislim, da ta buk klab niti ni tako slaba ideja. Bravo, Lenka!

bellyman pravi ...

Včerej je pred Mantovo Lojze Orglica delil lačnemu ljudstvu zastonj kostanj.

Lenčula pravi ...

@Petra:Nikoli več ne bom pila alkohola, ker je strupen in pika, si bom pa šnopceve zvarke z veseljm utirala v kakšne obolele dele telesa.

@Silvij: Jure, Muki in moi, ga nismo bili deležni, ker ste nas (kot se govori po nekaterih krogih) nekateri že prehiteli in si ga nabasali do vrha žepov...

TANČA pravi ...

Petra, posebej zate sem za buk klab ivent že napolnila eno prisrčno ledvičko domače šnope...to te bo grela... ;)

Anonimni pravi ...

@tanča: čak čka, kaj pa mi ostali??? a mi se pa ne bomo smel gret :(

@lenčula: hahahaha, da ne res da ga ne boš nikol več pila!!! sploh zdej ko počasi prihaja v igro kuhano vino - mnjaaaaami!!!

Lenčula pravi ...

@Tanč:Tanja za tale šnopc se bodo steple, tako da ga kar malo več prinesi s seboj!
Se bodo steple in ne se bomo, pa zato, ker se jaz alkohola več ne dotikam. Alkohol je zloben in zahrbten in strupen.Bljak.

@Muki:Ah un kuhanc na štantih je bl sok/čaj, tako da ni zahrbten in zloben in strupen kot alkohol.

Anonimni pravi ...

hahahaha!!! a potem se odpoveduješ samo alkoholu nad 25%...

TANČA pravi ...

Punce, že dve noči se potim ob žganjekuhi - šnops bo! :) Če bo letina dobra, pomočim vanj še kak sadež.

Lenka, pa ne, da si spet na 3/4 gola počela vragolije na barskih stolčkih?

P.S. Alko ni rešitev! ;)

Lenčula pravi ...

Začeli smo pri kostanju in končali pri šnopcu. Pijanke, da vas ni sram!

@Tanč:Obnašala sem se zelo spodobno, kot vedno, zato sem se odločila,da se alkohola nikoli več ne dotaknem, ker je zahrbten.