četrtek, 1. maj 2008

He Man

Včeraj sem zaradi od čebele povzročenega pasjega angioedema (otekline po domače), ob 14h, ko ponavadi še pridno drajsam tla laboratorija, končala doma. Pes je dobil tableto, leden obkladek in riž z jajčkom, jaz pa sem s paštico na kolenih, obsedela pred TVjem in si na SLO 1 ogledala po dolgem, dolgem času risanko He-Man.

Risanka He-Man je bila daleč najbolšejša risanka mojega otroštva in z bratranom sva bila v tistem času prava hemanoholika. V smrtni tišini, ki sva jo ob gledanju zahtevala, sva dnevno pogledala vsaj tri He-Man risanke na treh različnih nemških kanalih. Najina obsesija je prerasla tudi do te mere, da sva z mizerno žepnino, kupila vse figurice iz risanke, tudi premikajočega se pajka Skeletorja in nato uprizarjala bitke Barbike Vs He-Man and Co. Superca.

Seveda risanka iz otroštva tokrat še zdaleč ni imela enakega učinka kot takrat, ker že v prvi rundi nisem mogla mimo imena He-Man. Zakaj He-Man? Kaj morda obstaja kje kakšen She-Man, ako pozabimo na vzhodnonemške metalke kladiva in brkate metalke?

Naslednja stvar, ki me je zbodla v oči, je bil He-Manov imidž. Mož je poln kortikosteroidov, postrižen na princ Valiant frizuro, but ofcourse blond s črnimi obrvmi. Nosi tudi hot pantse, ki znajo nasprotnika na trenutke spraviti v precej neugoden položaj, si mislim, kar pa je tudi zelo uporabna borbena tehnika.

Kot tretje model jaha tigra, odetega v oklep s priročnim sedlom na hrbtu. Kaj je narobe s konji se vprašam? Kamelami? Borci za živali bi se danes, najverjetneje odeti v tigrove kostume s sedlom na hrbtu, privezovali na avtomobile ustvarjalcev risanke.

Hvala bogu, da sva kljub bizarnosti risanke, ki je krojila najino otroško domišljijo, z bratranom vseeno uspela zrasti v tako zelo normalna in inteligentna človeka, z izredno izpiljenim smislom za stil in estetiko.:)

5 komentarjev:

Master Obi Van pravi ...

a bratRAN je prov ena posebna oseba al neko novo sorodstvo? k si 2x napisala bratran brez "c" v tekstu..

Lenčula pravi ...

@Obi Van: Ko sem bila mula, sem bratranca Mihata, klicala bratran. In to se ga je držalo. Odgovor: ne ni napaka in tudi ne novo sorodstvo.

Petra pravi ...

Hahahahaha, she-mani pomoje obstajajo v obliki prostitutk na Tajskem in po raznih otočjih tam okrog. To so tiste/i, ki fante naknadno presenetijo s tem, da v resici niso ravno ženske... Sori, prva asociacija, sem morala napisat... Hahahahaha.......

Lenčula pravi ...

@Petra: Drži, tudi transiči spadajo v to skupino. So morda pri izbiri imena He-Man, pomislili tudi na le-te pa ne vem?

Anonimni pravi ...

eeeeeeej, pa sej je bla tud ena she-maninja v risanki - prav tako blond in tough in vse kar zraven spada...

kar se pa tigra tiče, pa konji niti kamele ne znajo niti grizt niti rjovet niti tko hudo skakat, tko da zgubijo na vseh nivojih.. razen da so luštni in bi princu valiantu mogoče bolj pasal, ker je pa to he-man...