sobota, 7. junij 2008

Morje oranžne

In sva odtekli. Moni in jaz. Dm-ov tek za ženske. Po apsih in daunsih preteklih tednov sva dvignili ese in telefone, dorekli uro,10 km skrajšali na 5km, malo potrenirali, na ajpode naložili glasbo, Moni sicer ne, ker je bil Zajc mnenja, da je poslušanje ajpoda med tekom egoistično in izključujoče do sotekačic in zato le Moni in gospa Ivanka, ki jih je štela 80 nista imeli ajpoda. Fino.
Po pregledu najinih tekaških kostumov, ki so bili v primerjavi s sotekačicami, ki so bile ovešene z 2756843659 elektronskimi napravami, odete v super duper pajkice s sto zadrgami in obdane z mikro torbicami za mikro denarnice in mikro flaške z vodo, prav đambalajski. Se nisva dali pregnati in sva se vseeno prijavili. Takoj po vplačilu, so nama v roke porinili velikansko vrečko polno materialnih dobrin, ki me je v sekundi spravila v najbolšejšo voljo na svetu. O majicah oranžne barve pa ne gre izgubljati besed, vsekakor boljša izbira, kot lanskoletna toaletni papir like roza verzija. Moni je izgledala super, jaz malo manj.

Ker nisva imeli mikrotorbic, temveč samo velikanske nahrbtnike je bilo potrebno najti garderobo in garderoberke, ki so prispele na mesto dogodka naravnost iz vesolja.Dialog.
Jaz:- Gospa, kaj lahko dvignem svoj nahrbtnik prosim, samo pulover bi spravila.
(nahrbtnik je bil v garderobi)
Vesoljka aka garderoberka: - Kje pa je?
Fino.

Sledi ogrevanje, kjer fant z rdečo barvo na glavi in preveliko merico veselja, sreče in toplih želja skoraj doseže, da z Moni zapustiva tek.Model, biti tako zelo vesel enostavno ni kul.

In nato stečemo. Proga je lepa. V ušesih Amy in okoli mene morje oranžne. Udarci nog ob tla, pred menoj suhe ese, debele ese, povešene ese, ese v hot pantsih, skratka preveč es. Punce so tiho in to mi je všeč. Vsaka zase plava v morju oranžne. Tukaj velja tista od nikoli lansirane Nike reklame: "No Games. Just Sports."



Tečem mimo Moni, mi pomaha, tečem dalje, nič me ne boli, nisem utrujena, samo lepo je. 3 km. Oranžna se počasi zlije iz gozda na travnik. Jankovića tresnem po roki in konec. Nisem utrujena, zato vprašam fanta, če mi lahko naštimajo tajmer na 10km. Odvrne da ne. Prav pa drugo leto. Se vseeno malo stegnem in počakam Moni. Pride nekaj minut kasneje in pove, da je od hudega skoraj pobruhala nič hudega slutečo družino na sobotnem izletu in da se ne počuti ravno hot, ker je preveč rdeča. Pa sploh ni. Zgleda super in hudo dobro.

Sledi hrana in darilca in slaba glasba in po grlu navzdol potisnjena zabava. Ob vzkliku, kdor ne teče ni Slovenc, napoči čas za odhod iz prireditve, ki se je počasi začela sprevračati v vseslovensko zabavo z lesenimi klopmi, golažem, Sašo Lendero in pridihom nečesa kar naj bi bila Slovenka. Dekleta divjajo od štanta do štanta, tlačijo v torbice zastonj darila, ki jim štrlijo ven že iz vseh razpoložljivih žepov in pijejo 7 jogurtov in zeliščnih čajev hkrati, v stilu kot pravi stara bevška: "Kar je zastonj je treba ponucat pa tut če škodje."

Povzetek: lepa proga, fantastična darilna vrečka, katastrofalna barva majic, zelo slaboumen zabavni program in izbor glasbe, voditelja ogrevanja je potrebno užalostit ali prestrašit, ker lahko z veseljem koga še umori, Janković (sorry Radkezi), čeprav ga ne maram, se mi je tokrat dopadel, lepi štanti in prijazni ljudje, garderoberke pa je potrebno poslati nazaj v vesolje.


Tistega na tiho pričakovanega, sisters are doing it for themselves in woman in the moon feelinga, kakor tudi dobrodelnosti prireditve, za katero sem kasneje izvedela, da sploh ni dobrodelna, žal ni bilo niti v sledeh, je pa zato moja omara bogatejša za 4785637496 kozmetičnih izdelkov in meni je to čisto uredu.

26 komentarjev:

PEGULA pravi ...

Jah, rada bi poudarila, da sem bila res čisto rdeča kot dvakrat prekuhan rak in čisto nič hot (no ja, razen za kup delavcev iz Albanije, ki so prav to soboto pred našim blokom postavljali asvalt na novo cesto in se jim je zdela oranžna barva dm-ove majice čist ok in glede na vse žvižge, ki se jih prejela tudi hot), tako da sem bila rdeča in hot, I guess.

PEGULA pravi ...

Aja, pa Jankovič mi je tudi dal roko, tako da... ej, a nima on še enega neporočenega sina?

PEGULA pravi ...

Lahko pa rečem, da je občutek, ko tečeš skupaj z 2300 babami v kup - joj, katera beseda je primerna - čuden, lahko rečem, občutek, ko pa prideš po 5 km progi v cilj pa neponovljiv - še posebej, če 20 metrov pred ciljem, ko zagledaš samega jankoviča skoraj pobruhaš nič slutečo družinico, ki prav tam navija zate in še za preostalih 2999 bab. V bistvu sem si bila čisto sama kriva, sem se malo preveč hitro zagnala proti cilju, pa ob pogledu na Jankoviča pozabila dihati. Vendar po nekaj sekundah pravilnega dihanja, kot da se ne bi nič zgodilo nadaljevala do cilja in pretekla 5 km progo kljub zelo slabši opremi od večine tamkajšnjih tekačic in kljub skoraj nič treninga pred tekom.

PEGULA pravi ...

Jah, pa kot je že Lenčula omenila brez ajpoda :-( sem si itak sama kriva - katera baba pa še svojga moža posluša??

PEGULA pravi ...

Kar se pa tiče oranžnih majic, je pa tudi Zajc rekel, ko sem prišla domov, da sem hot - no ja, ne glih s temi besedami, rekel je: "OOOO, pegula, kako si luštna u ti oranžni majici" - ko sem prišla domov, sem bila že manj rdeča namreč.. In danes je že sledilo nadaljevanje:"Ej, sem najdu eno stran, kjer prodajajo take majčke, bi si lahko še kakšno v drugi barvi naročila."

PEGULA pravi ...

Če povzamem:
- bila sem grozno vesela, da sem brez večjih problemov pretekla 5 km progo, saj me je bilo na začetku ob pogledu na vse tiste profesionalke kar pošteno strah
- še bolj vesela sem bila, ko sem cel kup profesionalk (no ja, vsaj tako so zgledale) na teku prehitela :-)
- naslednje leto ciljam na 10km
- vsekakor vzamem s sabo ajpod
- priprave bodo boljše: vsaj 5 krat prej v solarij, da bom rjava in veliko manj rdeča; kupiti si bo potrebno profesionalne pajkice z vsemi možnimi pirpomočki okrog pasu za vodo, ajpod, merilec kilometrov, merilec srčnega utripa, merilec pritiska,...
- in pa kar je najpomembnejše, navezati stike z dm-om pred tekom, z namenom ugotoviti barvo majic, saj je le-ta ključnega pomena pri izboru kozmetike, ki si jo tisti dan naneseš na svoje učke in ustnice - za vse tiste, ki še ne veste - na štartu in na cilju vas gleda in za vas navija cel kup moških - nekateri od teh so tudi samski :-)

PEGULA pravi ...

aja, pa še to - hvala lenčuli, ker me je na tek povabila. blo je ful lušno in jutri bi spet ponovila.aja, pa zahvalila bi se še dm-u, ki mi je podaril tole oranžno majico s štartno številko 3220, v kateri zgledam baje ful HOT.

Lenčula pravi ...

@Moni:Modelka hudo. 7 komentov. Čmjok. Ti si res dober človek.
Odgovori:
@koment no1:Albanci že vedo in tudi pred našim blokom vsak dan pohvalijo moj outfit, ne glede ali je trenirka ali Draž.Super ljudje.
@koment no2: A res? ;)
@koment no3: Drži.
@koment no6:To pa je najbolš od vsega.Unim mega opremljenim bejbam skozi zobe zabrusit:"Eat my dust b...." in jih pustit za sabo, da gledajo v tvojo eso odeto v 7 let staro trenirko iz Pletenin Domžale.Luv it. Se strinjam s tole z mejkapom in sončenjem za naslednje leto, poleg tega morava nujno met ful nakita gor pa frišno nafenane frizure.Letos sva bili zelo nemarni.Sramota.
@komentar7: Esa DM ti ni podaril majice ampak si jo kupila. Oranžno majico si kupila modelka, KUPILA!!!!:)

Unknown pravi ...

Cestitke obema in se ostali 1234 oranzam ;) a zdej a pa 10, 21, 42...?

Lenčula pravi ...

@Šala:Zdaj je u planu Lj maraton. Zdej ne vem kolk je tam možno odlaufat ako 12 potem 12 ako 15 potem 15. Ej Šala, pa una o teku čez bajse prvi nekaj kilometrov totalno drži. :)

Anonimni pravi ...

Ja mors bit kr mal pogumn in se bl naprej postavit. K ce en laufas med ljudmi cudnih oblik, zaradi katerih jim tezko dolocis smer; in ce pocis skupaj gibalna kolicina nardi svoje in ti odletis nekam v gozd ;)
"mi lajk maraton"-mors enga odlaufat!!!

Lenčula pravi ...

@Salamala: Šali, vsekakor noup, ker če to pomen, da bom na konc imela rigiden vrat in kolenca kot ti, aj sej nou tenks. Bom pa vedno znova navijala zate, sam kaj, ko tečeš u nekih vesoljih. :)

Master Obi Van pravi ...

Zakaj na fotki nisem zasledil nobene oranžne majce.. al pa kakroli kar bi blo oranžno. prva fotka je majca rjave barve z plavim napisom?

Lenčula pravi ...

@Obi Van:Hahahaha.Drejc hudo dober koment. Da. Torej, prva fotka šklocnjena s telefonom torej sucks že po defaultu in orange went brown. Na drugi fotki pa sva že odtekli slavnih 5km in so bile majice prešvicane in zategadlje že v nahrbtniku z umazano robo, saj nisva pujsi, da bi naokrog skakali v prešvicani robi. :)

Dzoni Wajsmiler pravi ...

Najdita še eno dečvo pa ste kandidati za tek trojk...

Lenčula pravi ...

@Kos: Razmišljamo tudi o tem.Ni švoh ideja. Kaj to pomeni, da mormo vse enak hitro tečt potem? Ne štekam čist tega teka trojk, kaj če kdo vmes pade, bruha, se polomi, potem mormo vsi nehat al kako? :)

Dzoni Wajsmiler pravi ...

Najbolj pomembna stvar pri teku trojk je ta, da ga je treba vzet za zabavo in ne kot tekmo.
Trojke tečejo skupaj, če ne ni fore. Tudi v cilj je treba prilezt skupaj (da se lahko primeš za roke in jih zmagoslavno dvigneš v luft).
Če ima vmes kdo probleme (lačen, siten, mozolj na čelu, lulat, kakat), sotekača pomagata problem rešit. Se tudi to dogaja.
Jaz sem bil že ene parkrat na trojkah. V različnih zasedbah.
Res je zelo kul.

Lenčula pravi ...

@Kos:Lepo slišat. Torej, če je oseba selfiš bastard trojke odpadejo, damit.:) Ej sliši se res kulenda, bom našuntala babnice, če so za. :)

Anonimni pravi ...

aaaaaaaaa, zdej pa vidm kje si dobila tole idejo za trojke.. jaz sem pa že misnla, da si si šla od navdušenja vse mogoče teke in izpeljanke, ki se dogajajo pogledat, pa da se ti je ta še posebaj odpadel ;)

Lenčula pravi ...

@Muki:Bil je Kos ja. Sicer me je ze Petra navdusevala nad tem a Kosov predlog je prisel v pravem casu na pravo mesto.

PEGULA pravi ...

zakaj pa mene ne povabiš na trojke ??????? pa tako hot sem bla v oranžni majici. vidim, da si name že čisto pozabila. jebentiš, se bom mogla tuki s kšno zagreto postonjčanko zment za tek naslednje leto, al kaj? sicer pa bom naslednje leto pridna in vzela klistir pred tekom, tako da mene ne bo treba čakat, ker ne bo možno, da me kakat prime....

Lenčula pravi ...

@Moni:Presneta esa blesava. TI SI ZE V TROJKI!!!!Sam sva zaenkrat bl dvojka, ker Muki noce tect.:)

Anonimni pravi ...

@monika: lahko podprem tole izjavo, me je vprasala, če bi z vama tekla, pa sem na vajino žalost odklonila.. tko da se še vseen akko zagreto postojnčanko rabi ;)

Anonimni pravi ...

You could easily be making money online in the hush-hush world of [URL=http://www.www.blackhatmoneymaker.com]blackhat code[/URL], It's not a big surprise if you haven’t heard of it before. Blackhat marketing uses alternative or little-understood ways to generate an income online.

Anonimni pravi ...

top [url=http://www.c-online-casino.co.uk/]free casino games[/url] coincide the latest [url=http://www.realcazinoz.com/]casino[/url] unshackled no deposit reward at the chief [url=http://www.baywatchcasino.com/]casino
[/url].

Anonimni pravi ...

[url=http://www.onlinecasinos.gd]casinos online[/url], also known as accepted casinos or Internet casinos, are online versions of red-letter ("wodge and mortar") casinos. Online casinos concurrence gamblers to lessen and wager on casino games through the Internet.
Online casinos unspecifically set aside on the traffic odds and payback percentages that are comparable to land-based casinos. Some online casinos guidance higher payback percentages in the alternative to of daring automobile games, and some bruit incomparably very much payout attract audits on their websites. Assuming that the online casino is using an aptly programmed indefinitely consider up generator, schedule games like blackjack evident an established congress edge. The payout whittle up during these games are established erstwhile the rules of the game.
Uncountable online casinos let out en masse or be established their software from companies like Microgaming, Realtime Gaming, Playtech, Worldwide Trickery Technology and CryptoLogic Inc.