sreda, 20. avgust 2008

Petke ali work'em babe


Tanja R je na svoji razstavi izgledala nadvse seksi in 10 cm višje.
Tačke, kakopak, so ji namreč krasili peep toe čeveljci s petami. Povedala je, da je tiste ta prave po Berlinu iskala cela 2 meseca. Povedala je tudi, da se v njih hodi kot v japankah - tega ji nisem verjela - zato je dodala stavek, ki je vodil k pisanju tega posta:" Pete zahtevajo celega človeka."

Drži.

Ni skrivnost, da so čevlji s petami najlepši, kar ve tudi čeveljski čarovnik Manolo, ki dela samo in samo in samo čeveljce s petami. Pravilno izbrani čevlji s peto, nogo optično podaljšajo in tudi, če je rahlo zalita okoli gležnjev, to lepo prikrijejo. Za starejše gospe s trombozo in elastičnimi povoji, prejšnji stavek ne velja.

Nenazadnje se petke lepo podajo k praktično vsakemu kosu garderobe in si jih lahko brez večjih kršitev oblačilnih kodeksov, privoščijo tudi v vseh subkulturah. Dovoljuje jih tudi metalska ustava.

Za konec pa, čeprav se vse delamo, da se na to gladko požvižgamo, ko kupujemo cunjice, fante, par lepih petk spravi ob pamet. Bad boy Steve Santagati pravi, da se o tem lahko prepričamo že z ogledom kakšnega pornofilma, kjer dekleta petk ne sezujejo niti med seksom v banji. Pravi, da če bi bilo po moško, bi bile ženske v petkah 24/7. In ne, pri tem je čisto vseeno ali so od Chooja ali Turbošuha. Pomembno je, da so petke.

Zakaj jih punce torej ne nosimo ves čas?

Odgovor: Ker so hudičevo neudobne. Pa ne govorim o žuljenju in tiščanju. V petah je enostavno zajebano hodit.

In ker sem se letos odločila, da svojih ultra lepih novih petk (glej fotko) ne bom več gledala v omari, sem z junijem pričela s projektom - Petke ali work'em good babe.

Tako sem tedensko 1-2 x nataknila na noge ta mučilni aparat (ki izgleda hudičevo dobro) in skušala upoštevati nasvete iz priloženega videa (nujno pogledat). Fantje v službi so bili na začetku projekta mnenja, da bi bilo najbolje, če bi v petah samo sedela. Grozljivo smešno. Lepota čevljev je žal prevladala nad njihovimi debiloidnimi komentarji, zato sem sklenila, da se ne dam in se sprehodila dvakrat po hodniku inštituta in jih prosila, če mi lahko povedo, kje konkretno ga biksam. Ko so se nagledali moje riti, medtem, ko sem maširala gor in dol, so staknili glave in povedali, da ne bi bilo slabo, če bi se malo zravnala in prenehala opletat s tazadnjo.

Predlog o ponovitvi vaje sem seveda zavrnila.


Danes smo avgusta in po dveh mesecih paradiranja v petkah, prvič iz moške pisarne nisem dobila komentarja, če se ne bojim, da mi esa pade iz zaklopov. Fantje namreč niso opazili razlike med japanka dnevom in petka dnevom. Juhej.

Zmaga je v žepu, kljub temu pa življenje v petah še zdaleč ni potica.

4 komentarji:

Dzoni Wajsmiler pravi ...

Vrhunski video. Danes sploh ne grem na kosilo, bom vadil hojo s petkami.

Lenčula pravi ...

@Kos: Ej a to z unimi, ki si jih imel na morju s seboj? Tiste so lepe.;)

Tjaša N. pravi ...

Hahaha, Alenka, končno imaš spet krohotalske teme! Prima!
Btw., priporočam ti debele podplate, ampak take lepe, ne tiste češke plutovinaste (bljak). Če jih prikriješ s kavbojkami, praktično ni razlike, jaz v njih tečem kot srnica vsak dan v tretji štuk in nazaj. Večkrat. :)
Petke so pa hudič, ko se enkrat obrabijo in si preveč len, da bi jih nesel popravit. Potem se ubijaš na spoliranih ploščicah faksa in nakupovalnih središč, pa če znaš hodit v njih ali ne.

Drugače pa čestitke za pogum! ;)

Lenčula pravi ...

@Tjašojzel (hehehe):Drži. Tanja R je imela tudi tiste z debelim podplatom (itak da ne une ta bljak ta plutaste, dasiravno so noro in) in mi je dala en krog in občutek v njih je res srnčji ali šprinterski.
To tudi drži, da petke rade zacvetijo in so potem grozljivo grde in človek ne samo,da se v njih ubija, izgleda tudi hudičevo nemarno. Še posebej je treba biti pozoren na petke med hojo v Stari Ljubljani, kjer se nahajajo granitne kocke mesarice petk. Hudobnice.