petek, 26. januar 2007

Najbolj grozen film na svetu

Včeraj zvečer sem ostala doma. Runota nisem pustila na fotelj, zato je ves čas hodil okrog mene in cvilil. Pojedla sem vse dobrote iz hladilnika in obsedela pred najbol bednim filmom na svetu. Film je bil eden izmed serije Chick Flicksov, ki mi jih je Muki zapekla za berzdaj. Naslov filma je The Shadow Dancer. In ne, ne hodite ga gledat.

Zdaj vam bom servirala samo en droben delček, ravno toliko, da se boste zares ustrašili.

Na koncu filma glavni junak (Joshua Jackson, ki je bil kar fejst v Dawson Creeku, toda tam je bila izbira tako ali tako precej žalostna. Tam smo lahko gledali Katie s paralizo facialisa (vedno ji je desno ustnico vleklo nekam navzdol) in seveda Dawsona, za katerega do sedaj še ni dokazov, da je res moškega spola.) odpotuje domov in seveda svojo bejbo (Claire Furlani; Petra me je enkrat vprašala, če mi je dekle hot in sem takrat rekla da ne, no sedaj lahko rečem dvojno NE! Ne morem se znebiti občutka, da je malo za ušesi našpanana.) pusti v Italiji. Skratka Joshua gre domov iz Italije v Anglijo in v vlaku sede nasproti ženice z vrabčkom v kletki. In gleda tistega vrabčka, za katerega kasneje izvemo, da je zelo bolan (meni je sicer deloval presneto poskočno, toda to je samo moje skromno veterinarsko mnenje) in ženico vpraša, zakaj vrabček ni na svobodi. Ona mu najprej odgovori v italjanščini, oziroma mu nakaže, da ima ptič zlomljeno perut in da ga je zato zaprla (ti okrutnica). Seveda je Joshua ne razume in ženica mu odgovori, kakopak, v angleščini, saj itak vsi vemo, da večino italijanskih ženic govori gladko angleško, tako kot večina Italijanov. Pa pustimo te jezikovne bariere za kdaj drugič, ženica nato pogleda skozi okno in se začudi, odnosno se ji razsvetli obraz, namreč ob vlaku, še pred to sceno sem si rekla, o bog prosim, da ne bo zdaj bejba s konjem tekla ob vlak in da, uganili ste. Napetolična Claire, galopira s konjem ob vlaku in seveda ima poleg še enega konja, ki naj bi ga kasneje zajahla Joshua. Strašno.

Filma po tej sceni nisem več gledala.

Andrejček, če si bil do sedaj prepričan, da si trpel takrat na Liffe-u, potem si sposodi ta muvi in se mi oprosti!

4 komentarji:

Master Obi Van pravi ...

Ahh, kako dramatičen preobrat zgodbe!!

Kaksne barve konj pa je bil?

Morda se pa mors prepustit domnovi izbiri filmov.

P.S. ne ne, unga filma z Penepole Cruz ti se zdaj en oprostim, ni sans!

Anonimni pravi ...

soriiii alenka.. žal si mi ga ni ratal ogledat preden je pršu na seznam, pa niti ne vem več kdo/kje sem staknila priporočilo ampak soooooooooooooriiiiiiiiiiii!!!!!

Master Obi Van pravi ...

No sej sem vedel od kje je ta film prsu..

It was sooo obvioussss

Anonimni pravi ...

master obi ne zna brat, je blo že v postu zapisan kdo je kriv za ta film..

sem pa po alenkinem prepričevanju ga šla kar direkt brisat brez gledanja, se mi ni dal špilat mazohista ;)