nedelja, 7. marec 2010

Kapa rešiteljica


Kapa. V Angliji me zebe, ker sem poslušala mamo in ne najboljnaj in tako vzela s seboj Dražev plašč in ne naveterodpornebunde, kljub temu, da je razmerje obiski Anglije in poznavanje Anglije mama:najboljnaj -> 1:2835862583625934786.
In seveda me zebe milijon, ker piha kot stomater. Zebe pa me v prekleto povsod. Pa sem kupila kapo in me je takoj nehalo za več kot polovico zebst (pred 15 min me je namreč jebemubogaveter spet zledenel). Seveda so to že vsi - vsi ki sem jim povedala, da kako je fino sedaj, ko imam kapo - vedeli, to namreč, da največ topolote uhaja preko glave.
Pa temu ni tako. Sem šla pogledat. Znanstveniki so namreč pokazali, da preko glave ne izgubimo največ toplote, temveč le manj kot tretjino, t.j. 30-35% toplote. Mene zebe za skoraj 70% manj, tako da vidim, da je bil spet PhD nekomu šenkan.

3 komentarji:

PEGULA pravi ...

lepa kapa - ma po sliki se mi zdi, da špika. no, sicer imaš pa veliko las. pa če bi bla v sloveniji, bi si tudi mogla kupit kapo, ker tudi tuki piha kot v sibiriji.

Lenčula pravi ...

@Moni:To ni moja kapa, to je pač ena kapa, ki mi je bila fina na fotki. Se popolnoma s tabo strinjam, da zadeva zna špikat in imaš potem celo čelo rdeče.To pa ni fino.

PEGULA pravi ...

sej če čš, ti lahko eno tako spletem :-) zdej, ko sem v formi.