nedelja, 2. december 2007

Minusi kadilskega zakona


Opažam, da o velikem minusu kadilskega zakona, ne govori nihče. Brezvezniki govorijo o prehladih in kajenju doma in bla, bla, bla...

Vsi, pa pozabljajo na švic.

Da, švic.V smoke free prostorih, se ga voha v 3679856 niansah. In ker je življenje ob večerih na poskok, ga je v zraku še toliko več. Včasih se je pomešal s cigaretnim dimom in z njim visel pod stropom, danes, pa se nesramno vije med ljudmi in zastaja v nosnicah.

Strašno in hkrati nevarno. Mislim, da bi morali v klubih poleg obveznih pregledov torbic in žepov in jaken obiskovalcev, stikajoč za bombami, nožiči in britvicami, s plavo lučko (tako, kot jo imajo forenziki v NYCS in z njo svetijo po posteljah osumljencev), preveriti tudi švic stanje obiskovalcev in tistim, ki ne ustrezajo, prepovedati vstop.

Ker za uzakonitev zgornjega, trenutno zbiram podpise in ker vem, da se zadeva utegne nekoliko zavleči (težave pri zbiranju podpisov, grozilna pisma od metalcev in različnih klubov sovražnikov tuša, mila in deodorantov itd.) sem sklenila, da z vami delim 5 prijaznih nasvetov, kako se pripravimo na večerni izhod in katere stavke si med tem vztrajno ponavljamo v brk, lahko pa tudi na glas.

1.Tuš in milo sta naša prijatelja.
2.Ne, deodoranti niso strupeni in naša koža jih ima rada.
3.Plastična oblačila so out že od leta 1980 in ne samo, da so lahko vnetljiva in se rada preznojijo, med plesom in gibanjem, proizvajajo tudi veliko statične elektrike, ki lahko poškoduje bližnje.
4.Obleke iz koša za pranje, naj ostanejo v košu za pranje in jih nadenemo nase šele, ko bodo oprane.
5.Če si metalec, je najbolje da ostaneš doma, ker je disko tvoj sovražnik, kar je zapisano s krvjo tudi v metalski ustavi.

To bo nekako vse. Luv ju ol.

6 komentarjev:

Petra pravi ...

Niso samo metalci tisti, ki smrdijo. Zadnjič, ko je OŠ Spodnja Kungota v Ortu praznovala obletnico valete 1989, tudi ni nič lepo dišalo (po švicu in še čem)! Tale zakon je za moje zdravje (predvsem mentalno) veliko bolj škodljiv, kot cigaretni dim...

Lenčula pravi ...

Pa ne samo za mentalno, tudi za fizično zdravje je zadeva hudičevo nevarna!

bellyman pravi ...

Sodim med tiste, ki si jih oklicala za brezveznike, obenem pa se mi gnusijo tako tisti, ki ne znajo govoriti o ničemer drugem, kot o tem zakonu, ko puhajo svoje oblačke na mrazu, kot tudi tisti (ti malenkostno bolj), ki so s tem zakonom dobili novo poslanstvo - namreč - težiti vsem kadilcem in se zmrdovati nad dimom.

Res pa je tudi, da se sedaj voha ljudi... kar pa je navsezadnje povsem človeško. Meni ljudje dišijo. Ne maram vonja po deodorantih! Moja mami je zmer pravila, naj se ljudje raje bolj umivajo, kot pa špricajo. Kot ponavadi ima prav.

Lenčula pravi ...

Huh? Ne razumem Silvij, kako da si se našel med brezvezniki, namreč nisem te zasledila na nobeni oddaji, kjer so razpravljali o tobačnem zakonu ali pač, kakor tudi s teboj o tobačnem zakonu nikoli nisem razpravljala ali pač?

Ako bi natančno prebral mojih 5 napotkov za izhod v noč, bi videl, da je milo na prvem mestu.
Da pa so ti povšeči človeške vonjave pa good for you, tudi meni so. Ni pa mi všeč švic.:)
In seveda ima tvoja mami prav!

bellyman pravi ...

No, sej!

Lenčula pravi ...

Ja.

Čmjok :).